iMac på alle Disney-hoteller

iMac er som en delikat, uvirkelig datamaskin som også ser snill ut. Den er blitt sammenlignet med den nye Folkevogna og er virkelig et resultat av noen som tenker annerledes. Nå skal alle rom i Disneys hoteller utrustes med en iMac.

Endelig fikk vi se den!

Den er ikke som de andre, den er noe for seg selv...

Høres det ut som en sang fra Thorbjørn Egner? Vel, iMac er som en delikat, uvirkelig datamaskin som også ser snill ut. Den er blitt sammenlignet med den nye Folkevogna og etter å ha sett en slik her på Manhattan, kan jeg si meg enig. Den er virkelig et resultat av noen som tenker "different".

Derfor har Disney bestemt at alle rom i konsernets hoteller skal ha en iMac. Mac-er i hotellrom er noe blant annet undertegnede tidligere har foreslått, men problemet var den gang diskettstasjonen og mulig tapping av programmer etc. Nå skulle dette være sikrere.

Det har vært terpet mye på at iMac mangler diskettstasjon, men når man ser den skjønner man hvorfor. Det er neste års datamaskin for $1299 ikke fjorårets for $999. Den får alle PC-er til å se håpløst gammeldagse ut, og en 1.44 Mb floppy er med dagens standard noe som hører fortiden til.

Nå er 120Mb floppy-stasjoner her, og de kan også lese Mac-disketter på 800 K og 1.4 MB. Og det er noe ganske annet. Dessuten ble det vist alle slags andre løsninger for datalagring som bruker USB-porten: Syquest 4 GB, Iomega Zip 100/200 MB og Jaz 1 og 2GB.

Når man vet at det kan plugges inn 127 forskjellige enheter, uten at man behøver å skru av maskinen ("plug and play"), sier det seg selv at alle som lager periferiutstyr vil komme med løsninger på det man måtte ønske seg å kople til.

En virkelig nyhet Steve Jobs kom med på sitt åpningsforedrag, er at Apple har lyttet til kritikken og vil nå levere iMac med 56Kb modem. Og de som har begynt å ta imot bestillinger leverer med 64 Mb RAM til samme pris. 15. august vil man kunne kjøpe en slik maskin (eller kanskje man skulle si apparat) her i USA.

Til toppen