iMac-salget går tyngre

PC-salget holdt seg på et fortsatt høyt nivå i april, spesielt lavprismaskiner selger godt, viser nye tall fra PC Data. Unntaket er Apples populære datamaskin iMac, som sist måned falt ut av topp-fem-lista.

PC-salget holdt seg på et fortsatt høyt nivå i april, spesielt lavprismaskiner selger godt, viser nye tall fra PC Data. Unntaket er Apples populære datamaskin iMac, som sist måned falt ut av topp-fem-lista.

Mens det generelle PC-salget økte med respektable 20,6 prosent i april i år sammenliknet med samme måned i fjor, målt i antall solgte enheter, måtte Apple se at salget av iMac ble merkbart svakere. Med unntak av én måned har iMac vært inne på topp-fem-lista hver eneste måned siden maskinen ble lansert i august i fjor.

En måned var faktisk iMac den mestselgende maskinen av samtlige "PC-merker", men nå i april møtte Apples fargerike salgssuksess veggen, noe som i hovedsak tilskrives at selskapet har brukt mye ressurser på å flytte iMac over fra 266 til 333 MHz prosessorplattform.

Dessuten er iMac-en noe dyrere enn de andre godt selgende PC-ene i kanalen. Den originale iMac-modellen med 233 MHz PowerPC-prosessoren under dekslet, til en stykkpris på 899 dollar, var den syvende mest solgte datamaskinen i forrige måned, skriver CNET News.com. De nyere og mer fargerike modellene, med prosessoralternativer på 266 og 333 MHz (til priser fra 1199 dollar), havnet sammenlagt på en 11. plass.

Selv om det generelt selges flere enheter enn før er den generelle omsetningsutviklingen en nedgang på to prosent, ifølge analytiker Stephen Baker i PC Data.

Gjennomsnittsprisen for såkalte Wintel-maskiner (basert på Intel-prosessor og Microsoft operativsystem) var i april 928 dollar, ned fra 987 dollar i mars. Lavprismodeller basert på Intels Celeron og AMD-prosessorer solgte dessuten langt mer enn Pentium III-systemer, til tross for massiv markedsføring av den nye brikken.

Ikke uventet topper Compaq PC-salglista for april, fulgt av Hewlett-Pakard. Maskiner fra disse selskapene beslagla samtlige plasser på fem-på-topp-lista forrige måned, med Compaq Presario 5070 (AMD 350-MHz) på førsteplass.

Til toppen