In Focus vil produsere mer selv

In Focus Systems ønsker å produsere sine egene billedgeneratorer basert på såkalt DMD-teknologi. Selskapet oppretter samtidig et innkjøpskontor i Asia.

Under en analytiker-konferanse torsdag fortalte In Focus toppsjef, John Harker, at selskapet har bestemt seg for å produsere sine egne billedgeneratorer. Harker begrunner beslutningen med et ønske om å redusere produksjonskostnaden på prosjektørene.

Samtidig sier Harker at In Focus vil etablere et innkjøpskontor i Asia. In Focus har for tiden problemer med å få levert nok billedgeneratorer for sitt XGA-produkt LP735 fra Epson. Dette har gitt ordrereserver på produktet som er høyere enn hva selskapet ønsker.

Som en konsekvens av fremtidig egenproduksjon mener Harker at In Focus vil klare å øke bruttomarginen med ett til to prosentpoeng i løpet av det neste året, trolig i løpet av andre og tredje kvartal neste år.

- Den forretningsmodellen vi ser på bør gi bruttomarginer i nedre del av 20-tallet på sikt. Om vi ser på suksessrike bedrifter som Compaq og Dell klarer de en meget god lønnsomhet med en bruttomargin i dette området, sa John Harker.

I løpet av andre kvartal kjøpte In Focus en ukjent eierandel i selskapet Colorado MicroDisplay. Dette selskapet jobber med refleksiv teknologi, såkalt Liquid Crystal on Silicon (LCOS).

In Focus sier nå at de satser på å få tilgjengelighet til, og rask utvikling av, lovende amerikansk-utviklet lavkost-teknologi som DMD (Digital Micromirror Device- en teknologi for digital lysprosessering, DLP) og LCOS gjennom strategisk samarbeid med henholdsvis Texas Instruments og Colorado MicroDisplay.

- DMD har et stort potensial, vi rir denne hesten, sa John Harker.

John Harker tror likevel ikke denne teknologien vil bli god nok (og rimelig nok) til å gi de virkelig lette, lyssterke og rimelige produktene som han ser for seg, før om to til tre år.

Til toppen