Informasjonsrot i Norman gir jo-jo effekt

Dagens børsmelding fra Norman har skapt turbulens i kursutviklingen for aksjen i dag på Oslo børs.

Det var mange fine ord og store bokstaver i børsmeldingen som kom fra Norman Data før åpningen på børsen i dag. Så viser det seg at meldingen knapt er verdt papiret det er skrevet på, og mer er et grunnlag til forvirring enn oppklaring.

Og på Oslo Børs har aksjekursen til Norman ikke helt vist hvilken vei den skal gå, for først bar det opp, for så å falle tilbake, for igjen å komme tilbake. Og det skulle ikke undre oss enda litt til om den faller nok en gang. For de som liker berg og dalbane er dette sikkert morsomt, men når man som investor legger sine sparepenger i hendene på science-fiction forfattere av denne typen som finnes i Norman sin ledelse, vil jeg tro at flere kan trenge en rolig weekend for å komme seg.

Du ser selv hvordan det hele har forløpet på chartet under (illustrasjonen er hentet fra Online Trader til InFront AS):


Gårsdagens handel avsluttet på 116 kroner. Før børsåpning i dag kom så meldingen som ga kursen et kraftig løft slik at denne dro seg opp til 123 kroner. Derpå ble fadesen avslørt og kursen falt tilbake til 118 kroner som fortsatt var to kroner over gårsdagens avslutning. Men det var tydelig at noen fortsatt hadde tro på meldingen og aksjekursen var igjen opp til 121 kroner før også siste mann var blitt informert.

Se historikken på dagens Norman:

Til toppen