Informix definitivt på bedringens vei

Det siste regnskapet fra Informix viser sorte tall for fjerde kvartal på rad og en solid vekst i omsetningen, trass problemer i Asia og Latin-Amerika.

I fjor var tredje kvartal en katastrofe for Informix, med 110,5 millioner dollar i minus på driftsresultatet av en omsetning på 150,2 millioner dollar. I år har omsetningen økt til 185,2 millioner dollar, og driftsresultatet er et solid pluss på 18,4 millioner dollar. Det gir ti cent i overskudd per aksje, mens Wall Street hadde forventet seks cent.

Omsetningen er forholdsvis jevnt fordelt på lisenser - opp 23 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, til 96,3 millioner dollar - og tjenester - opp 22 prosent til 88,9 millioner dollar.

Omsetningen ligger også seks prosent over tallet for forrige kvartal.

Informix gjør det best i Nord-Amerika og Europa. Tallene for tredje kvartal i Asia og Latin Amerika er bedre enn i samme kvartal i fjor, men dårligere enn i forrige kvartal.

Toppsjef Robert Finocchio sier at selskapet gjør det best i den øvre enden av databasemarkedet, der ytelse er et viktig kriterium. Framgangen er størst innen online transaksjonsprosessering, datavarehus og elektronisk handel.

Informix kommer til å fortsette å fokusere på den øvre enden av markedet, i motsetning til konkurrentene Oracle og Sybase, som har utvidet produktporteføljen mot den nedre enden.

Finocchio sa ellers at overtakelsen av datavarehusspesialisten Red Brick Systems (årsomsetning rundt 35 millioner dollar) som ble kunngjort 7. oktober, skal fullføres innen utgangen av året.

Til toppen