Informix omfavner Linux

Databaseverktøyet Informix-SE gjøres umiddelbart tilgjengelig for den fritt distribuerte Unix-varianten Linux.

Tidligere har både Computer Associates og Oracle kunngjort at deres databaser vil bli tilgjengelige under Linux. Andre store programvarehus som satser stadig mer på Linux, er Netscape og Corel.

Informix begrunner sitt trekk med at Linux kombinerer påliteligheten til kommersiell Unix med pris/ytelsesforholdet til Windows NT. Det vises også til at Informix for Linux har vært et krav fra verktøyets internasjonale brukergruppe IIUG (International Informix Users Group) som var samlet til fire dagers kongress i Seattle i forrige uke.

Selskapet sier det tilbyr gratis utviklingslisenser til Informix-SE og EQL/C til alle Linux-utviklere som registrerer seg hos dem. En ferdig utviklingspakke er allerede klar til nedlasting fra Informix' nettsted.

Informix-SE er en SQL-basert databasemotor for små til mellomstore applikasjoner.

En talsmann for Caldera, et selskap som har spesialisert seg på kommersiell programvare rundt Linux, sier at Informix-SE-applikasjoner vil kunne samkjøres og integreres med en rekke av Calderas produkter.

Versjonen som er tilgjengelig nå, støttes bare av Linux-variantene fra Caldera og det tyske Linux-selskapet S.u.S.E, og gjelder bare Intel-basert maskinvare. Informix forplikter seg til et samarbeid med Red Hat Software for å gjøre databaseverktøyet tilgjengelig også under denne Linux-varianten, men sier ikke noe om når dette arbeidet vil fullføres.

Til toppen