Informix overrasket

Etter flere kvartaler med underskudd overrasket databaseselskapet Informix det amerikanske markedet da de onsdag la fram et overskudd for fjerde kvartal 1997. Like overraskende var det at selskapet meldte om økt aktivitet i Asia og stillehavsregionen.

Databaseindustrien har slitt det siste året, og både Oracle, Sybase og Informix har hatt kraftig tilbakegang på de amerikanske børsene. Forundringen var derfor stor blant amerikanske analytikere da Informix onsdag leverte et positivt resultat for fjerde kvartal 1997. I følge First Calls konsensusestimat forventet markedet et underskudd på 16 cent per aksje, mens det endelige utfallet ble pluss 5 cent, tilsvarende et resultat før skatt på 9,2 millioner dollar. I tredje kvartal 1997 hadde selskapet et underskudd på 110,5 millioner dollar.

- Dette er overraskende. Databaseselskapene har sagt at situasjonen er i ferd med å bedre seg, men ingen har våget å tro på det, sier en analyiker til ZDNet.

Informix kunne også melde at salget i Asia og stillehavsregionen har tatt seg betraktelig opp siste kvartal, til tross for uroligheten i området. Totalt sett økte omsetningen i fjerde kvartal med 21 prosent sammenlignet med fjerde kvartal 1996.

Til toppen