- Ingen home run for NetCom

Oppgang i NetCom bidro til at IT-indeksen likevel holdt hodet over vann etter Norges Banks nye renteheving mandag, men teleoperatøren har en tøff jobb foran seg: - Å forsvare dagens kursnivå er ingen home run, sier en analytiker til digi.no.

Renteøkningen fra Norges Bank kom ikke som noen overraskelse i det norske finansmiljøet, men et halvt prosentpoeng var likevel i overkant av det som var forventet. Nedgangen i totalindeksen endte derfor på beskjedne 0,8 prosent, mens IT-indeksen - mot normalt - klarte seg bedre med et fall på 0,5 prosent til 1409,5 poeng.

NetCom-aksjen markerte seg igjen sterkt mandag, med en oppgang på 1,8 prosent til 231 kroner. På dette nivået skal mye klaffe om Netcom skal kunne betale sine investorer.

- Dette er ingen home run, men det er fullt mulig. Prisen forutsetter kraftig økonomisk vekst uten vekst i kostnadsbasen, sier en analytiker, som mener prisingen ligger på nivå med tilsvarende europeiske mobiltelefonoperatører. Han mener også at dagens kursvekst i første rekke skyldes ettervirkninger etter nyheten om at Telia utsetter mobilsatsingen i Norge.

En annen analytiker uttrykker overfor digi.no at oppgangen og dagens kursnivå generelt, "strider mot all fornuft".

- Aksjen kan forsvare en pris på mellom 160 og 165 kroner, sier analytikeren.

Etter mye opp og ned endte også Agresso med positivt fortegn mandag, etter at digi.no mandag ettermiddag opplyste at programvareselskapet hadde lagt inn et bud på det franske selskapet Concept. Nyheten ble senere ble fulgt opp av en børsmelding fra Agresso. Markedet reagerte ikke entydig på denne nyheten, men sendte likevel aksjen opp med halvannen prosent til 33,50 kroner.

- Det som er avgjørende er om selskapet klarer å leve opp til de anslag som er gitt til årets inntjening, sier en analytiker.

Også EverCom Networks meldte om oppkjøp mandag. Selskapet overtar Tech Computers for 7,5 millioner kroner, og nyheten ga et marginalt kursløft på 1,2 prosent til 41 kroner.

- Mange store aktører som for eksempel Merkantildata har holdt seg unna dette markedet, men EverCom har mot all forventning levert en imponerende vekst, kommenterer en analytiker.

Jumboplasseringene mandag ble besatt av de to elektronikkprodusentene Nordic VLSI og Alphatron, men omsetningen var som vanlig svært lav i disse volatile selskapene.

Omsetningen på Oslo Børs var svak i morgentimene mandag, men tok seg opp utover dagen og endte på respektable 1,2 millarder kroner.

Til toppen