Ingen napp for You

Eierne i mobilselskapet You Communication har ikke lykkes å selge selskapet til aktører i det norske mobilmarkedet. Selskapet er avhengig av ytterligere kapitaltilførsel fra eierne for å overleve.

Dagens Næringsliv skriver onsdag at styret i You har gitt styreleder Gert Munthe og administrerende direktør Mikal Rohde beskjed om å skaffe kjøpere til selskapet. Både Rohde og Munthe har sin bakgrunn i mobilselskapet NetCom som henholdsvis markedsdirektør og administrerende direktør..

Eierne har så langt investert 200 millioner kroner i selskapet som bruker mellom 5 og 15 millioner kroner hver måned.

Dagens Næringsliv sitter på styrepapirer i selskapet som bekrefter den labre interessen for selskapet. Blant de selskapene som det er tatt kontakt med er Tele2 Norge, men selskapet vil ikke kjøpe. Det vil heller ingen andre som You har vært i kontakt med.

For eierne med profilerte IT-investorer som Øystein Stray Spetalen og Ola Mæle, foruten utleieselskapet Thorn som gikk inn i selskapet i fjor høst står det mangfoldige millioner på spill. You konkurrerer i et knalltøfft marked der minst 16 aktører lever av å kjøpe samtaletrafikk fra NetCom og Telenor Mobil, for så og selge trafikken videre under egne varemerker.

Konsolideringen i bransjen er allerede i gang ved at Sense 4. april kjøpte Site Communications for 100 millioner kroner i Sense-aksjer.

Siden årsskiftet har eierne bidratt med knappe 30 millioner kroner gjennom to nye emisjoner som ikke har vært spesielt godt kjent. I tillegg kommer en emisjon som skal avsluttes nå på mellom èn og 22 millioner. Thorn har også bidratt med et lån på seks millioner kroner.

Administrerende direktør Mikal Rohde sier til Dagens Næringsliv at selskapet må ha inn 50 millioner kroner til i år, før selskapet etter planen skal begynne å tjene penger mot slutten av året. Han er imidlertid usikker på om det finnes tilstrekkelig kapital tilgjengelig for selskapet.

Til toppen