Ingen Service Pack i sommer

Microsoft sier nå at selskapet ikke har noen planer om å slippe en servicepakke til Windows 98 denne sommeren, etter å ha antydet det motsatte i forrige uke.

Microsoft sier nå at selskapet ikke har noen planer om å slippe en servicepakke til Windows 98 denne sommeren, etter å ha antydet det motsatte i forrige uke.

Det var i forrige uke at Microsoft sendte ut e-post-meldinger angående Service Pack 1 for Windows 98 til potensielle betatestere. Pakken skulle i tillegg til å inneholde en del feilfikser, også inneholde DirectX 6.0, Service Pack 2 for Internet Explorer og flere andre oppgraderinger.

Ifølge PCWeek Online, endret Microsoft mening og bestemte seg for å separere multimediaelementene fra feilfiksene. Microsoft planlegger nå å påbegynne betatesting av blant annet DirectX 6.0 i løp av de neste ukene og vil levere disse komponentene separat ved et senere tidspunkt.

Den offisielle Service Pack 1 for Windows 98 skal nå bli betatestes fra og med august og vil bli kommersielt tilgjengelig i september.

Årsaken til denne forsinkelsen kan være alle installasjonsproblemene mange brukere har med Windows 98. Forsinkelsen kan dermed gi Microsoft tid til å inkludere det stadig økende antallet feilfikser som produsenter av PC-utstyr har kommet med de siste ukene.

Microsoft hevder forsatt det ikke er blitt rapportert inn unormalt mange problemer i forbindelse med Windows 98 og at de fleste problemer lar seg rette ved hjelp av brukerstøtte per telefon.

Ifølge PCWeek Online at betatestere som ikke har støtt på problemer i de nesten ferdige utgavene av operativsystemet, har meldt om vanskeligheter med å installere den ferdige utgaven.

Til toppen