JUSS OG SAMFUNN

Inngår allianse med USAs første online-supermarked

Den britisk-hollandske dagligvareleverandøren Unilever gjør alvor av planene sine om å knytte nærmere kontakt med forbrukerne gjennom allianser på Internett. Nå foreligger en kontrakt med USAs første, rene online-supermarked.

Herman Berg
27. aug. 1998 - 13:26

Sammen med konkurrenten Procter & Gamble (P&G) har Unilever i sommer for første gang signalisert at storleverandøren av hygiene- og konsumentvarer skal satse skikkelig online.

Annonseavtaler er inngått med teknologiselskapene Microsoft og America Online (AOL) og sammen har konkurrentene dannet en organisasjon med blant annet innholdsleverandører og teknologiselskap for å få fart på annonsemarkedet på web (se relatert sak i høyre marg).

Nå har Unilever inngått en eksklusiv sponsoravtale med NetGrocer som er USAs første riksdekkende online-supermarked, ifølge en pressemelding. Målet for Unilever er å få vite mer om konsumentene og hvordan man kan skreddersy markedsføringen i større grad overfor målgruppene.

Ved å gå inn på de to samarbeidspartnernes webtjenester vil amerikanske forbrukere i fremtiden få muligheter til levering av dagligvarene hjem uansett hvor du måtte befinne deg i USA.

Avtalen vil i første omgang kun gjelde innen de produktkategoriene og med de merkevarene som Unilever fører i USA, blant annet Lipton te, Dove såpe og Pepsodent tannpasta. NetGrocer satser på sin side å dra fullt utbytte av de leveransene og den ledelse- og markedsføringskompetansen som Unilever sitter med.

Den europeiske bedriften har planer om å bygge opp et eget Interactive Brand Center i New York City med både IT- og markedsføringskompetanse.

Unilever er et konsern med nærmere 270.000 ansatte og har hovedkontorer både i London og Rotterdam. Det fører over 1.000 merkevarer gjennom 300 partnere i 88 land og selger produkter i ytterligere 70 land. I Norge er Lilleborg en partner på hygieneprodukter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.