Inngår millionkontrakt med verdens største lærebokforlag

Det nettbaserte oppslagsselskapet iFinger har inngått en millionkontrakt med verdens største lærebokforlag, Oxford University Press. Nå strømmer kontraktene på for det norske selskapet.

Det norske Internett-selskapet, iFinger, har inngått en avtale med verdens største lærebokforlag, Oxford University Press (OUP), som innebærer at de aller fleste av forlagets CD-rom og online-utgivelser de neste tre årene vil være basert på iFingers teknologi. iFinger har dermed tatt et viktig skritt videre mot å etablere en standard for internasjonale forlags satsing på elektronisk formidling av oppslagsverk.

-Avtalen med OUP er et gjennombrudd for oss. Den gir oss et enormt utviklingspotensial og er med på å skaffe vår teknologi millioner av brukere i årene som kommer. Kontrakten representerer en forventning på hele 10 millioner brukere og 50 - 100 millioner kroner i inntekter innen 2003, som er 1/4 av iFingers antatte markedspotensiale, sier administrerende direktør Per André Ødegårdi iFinger i en pressemelding.
Les hva digi.no har skrevet tidligere om iFinger:
Gjennombrudd for iFinger
Norsk språkteknologi vekker internasjonal oppsikt
Unikt språk-geni på nett
HEP-sjef vil utvikle, ikke sjefe
Oxford University Press er verdens største og mest prestisjefylte universitetsforlag som årlig produserer mer enn 4 000 nye bøker. Forlaget har 60 kontorer rundt om i verden, og flere millioner brukere. Forlaget som trykte sin første bok i 1478 møter nå nye utfordringer i en ny tid ved hjelp av norsk IT-teknologi. En rekke av forlagets ordbøker og oppslagsverk kan ved hjelp av iFinger benyttes på en ny og enklere måte. Produktene kan lastes ned fra iFingers internettside eller kjøpes som CD-rom og installeres i PC-en.


- Vi er svært glad for at vi skal jobbe med iFinger på dette spennende prosjektet. iFingers teknologi vil revolusjonere vår måte å publisere ordbøker og leksika på. iFinger vil gjøre våre oppslagsverk mye lettere tilgjengelige enn noen gang før. Aldri har det vært enklere å slå opp ord, definisjoner og uttrykk, sier Alfred Lea, Book club and Special Sales Manager i OUP.

Med iFinger trenger ikke brukerne lenger gå ut av nettsiden de er inne på for å slå opp et ord. Du holder ganske enkelt pekeren over det ordet de vil vite mer om, så "popper" det umiddelbart opp en dialogboks med ønsket informasjon, enten det er leksikale opplysninger eller ordbok-oversettelser.

- Vi har utviklet en teknologi for elektronisk bruk av oppslagsverk som er raskere, billigere og enklere enn både papirutgaver og CD-ROM, sier Per Ødegård i iFinger.

Store forlag i flere land velger nå iFingers teknologi for å formidle sine oppslagsverk elektronisk. iFinger har allerede inngått flere eksklusive avtaler med de største forlagene i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Storbritannia.
Nå står store avtaler med forlag i Italia, USA og Frankrike for tur. Også det store tyske forlaget Klett har lisensiert iFinger for 14 av sine produkter.

- Dette er antakelig den største elektroniske lisensavtalen som noen gang er inngått med et tysk referanseforlag, forteller Per Ødegård.

Til toppen