Intel: Fiks for F0-lus på Pentium

Intel har laget en fiks for F0-lusa på Pentium og Pentium MMX-prosessorer. Forbrukerne får ikke glede av den før Microsoft lager en fiks som integrerer den i Windows.

Lusa ble oppdaget for ti dager siden, antakelig gjennom systematisk utprøving av opcode-sekvenser. Da ble det kunngjort én bestemt sekvens som lammer prosessorer av typen Pentium og Pentium MMX. Sekvensen har ingen virkning på Pentium-kopier fra Cyrix og AMD, og heller ikke på Pentium II eller PentiumPro.

Intels fiks må innarbeides i ulike leverandørers operativsystemer for å hindre kodesekvensen F0 0F C7 C8 fra å lamme prosessoren. Typisk nok fikk frivare-systemet Linux sin beskyttelse i forrige uke. Intel-talsmann Tom Waldrop sier til ZDNet at man arbeider med operativsystem-leverandørene med tanke på å få fikser ut til forbrukere så snart som mulig. Microsoft har ikke villet si når deres fiks vil bli ferdig.

F0-lusa har fått det offisielle navnet "the Invalid Operand with Locked CMPXCHG8B Instruction".

Det advares mot hackere som nytter F0-lusa sammen med den siste feilen i Internet Explorer 4.0, som det for lengst er gitt en fiks for. Denne sikkerhetsflausen gjorde det mulig for hackere å hekte ondsinnet kode på linker på nettsteder. Hvis PC-en din kræsjer når du følger en link fra et mistenkelig nettsted, ved du altså hvorfor.

Til toppen