Intel hakker videre

Intel Corp. la frem sine resultatstall for markedet etter stengetid tirsdag kveld. Tallene var i henhold til analytikernes forventinger, men selskapet sier samtidig at man ser for seg et dårligere salg i de kommende kvartalet enn det var på slutten av fjoråret.

Det var stor nervøsitet til Intels resultater når de skulle legges frem tirsdag kveld etter stengetid i USA. Selskapet leverte tall svakt i overkant av gjennomsnittet av forventingene. Intel meldte om en fortjeneste på 38 cent per aksje, som er 10 prosent over kvartalsresultatet ett år tidligere.

Men tallene blir holdt oppe av engangsgevinster på gode investeringer, og salg av disse. Hele 799 millioner dollar ble tatt til inntekt på investeringer, som er langt mer enn hva de hadde reportert til markedet at de ville ta. Salget på sin side viste en vekst på 5 prosent i forhold til ett år tilbake, men jevnt med tredje kvartal.

For den neste kvartalet er Intel relativt skeptisk til salget og har forventninger om at inntektene vil ligge omtrent 15 prosent lavere enn for det sist rapporterte kvartal i fjoråret. Noe de begrunner med det gode salget på elektronikk som var under helligdagsperioder i forrige kvartal.

Dette er drastisk lavere enn de 1 prosent som markedet hadde forventet i sine kalkyler og resulterte i at aksjen falt i forkant av fremleggelsen. Men aksjen har etter tallene og i "after hours" markedet steget med 1 dollar og over 3 prosent til 32,38 dollar.

Ytterligere aksjevurdering finner du på digitoday sin finansielle tjeneste www.aksjeforum.com.

Til toppen