Intel kjøper Alpha

Kjøpet - som ble kunngjort av Intel mandag - er ledd i en forsoningsavtale mellom Intel og Digital. Intel skal betale 0 millioner for Alpha og avtalen inneholder en rekke lisensierings- og patentavtaler.

Det var Digital som tidligere i år overrasket Intel og en samlet databransje ved å saksøke Intel for brudd på Digitals patenter i forbindelse med produksjon og salg av Pentium-prosessorene. Intel gikk raskt til motsøksmål.

Saken har gått sin gang i retten i USA, men selskapene har blitt enig om å avvente søksmålene inntil amerikanske konkurransemyndigheter har vurdert Intels kjøp av Alpha. Hvis kjøpet blir godkjent, vil selskapet begrave sine stridigheter.

For $700 millioner dollar får Intel Digitals prosessorfabrikk i Massachusetts samt utviklingsavdelingene i Israel og Texas. Kjøpet vil styrke Intels inntog i arbeidsstasjonsmarkedet, og selskapet blir kvitt et brysom juridisk problem.

Selv om Alpha er et prestisjeprodukt for Digital, betyr salget at Digital blir kvitt en produksjonsvirksomhet som selskapet har tapt mye penger på. Det vil frigi ressurser som selskapet kan sette inn på å styrke datamaskinutviklingen.

Digital vil beholde sitt Alpha designteam som skal jobbe på fremtidige mikroprosessorer.

Til toppen