INTEL

Intel kvitter seg med 12.000 stillinger

Største kuttet på ti år.

Intel Xeon E3-montasje
Intel Xeon E3-montasje (Bilde: Intel, montasje: digi.no)

Største kuttet på ti år.

Intel skal kutte 12.000 ansatte, eller 11 prosent av staben. Kuttrunden er den største i selskapet de siste ti årene, og skyldes en flerårig nedgang i det globale salget av PC-er.

Kuttene skal skje gjennom sammenslåinger av avdelinger, omstruktureringer, frivillige og ufrivillige avganger. Det skal Intel-sjef Brian Krzanich ha sagt til investorer i et åpent telefonmøte.

Prosessorgiganten vil nå skifte fokus fra desktop-markedet, og prioritere satsinger spesialiserte løsninger, for eksempel innen datasentre og enheter som inngår i tingenes internett.

«Siden jeg ble administrerende direktør for tre år siden, har vi jobbet hardt for å transformere selskapet fra et PC-selskap til et selskap for skyen og milliarder av smarte enheter», skriver Krzanich i en e-post til sine ansatte.

... men selskapet går bra

Kuttene skjer på tross av et overskudd på 16 milliarder kroner i årets første tre måneder. Brorparten av overskuddet skal likevel ha kommet fra alt annet enn tradisjonelt prosessorsalg.

I tillegg til kuttene, skal selskapet finne en ny økonomidirektør. Stacy Smith, som har stillingen i dag, skal gå inn i en ny rolle som leder for salg og fabrikkering.

Til toppen