Intel lanserer Pentium 4

Senere i dag skal Intel lansere Pentium 4. Her er de foreløpige lekkasjene:

På en konferanse i San Jose senere i dag skal Intel lansere Pentium 4, men mye er kjent allerede. De første maskinene med prosessoren, som tidligere er kjent som Willamette, vil dukke opp rundt årsskiftet, samtidig med de aller nyeste maskinene med Itanium, Intels nye 64-bits prosessor.

Itanium er først og fremst beregnet på servere - Pentium-familien vil være valget for skrivebords-maskiner i lang tid fremover.
Les mer om Pentium 4:
Intel endelig med nye produkter
Intel går for Rambus-alternativ til Pentium 4
Intel annonserer Pentium 4
Intel har foreløpig ikke sagt noe om ytelse, men lover at første versjonen av Pentium 4 blir en 1,4 GHz-brikke. Men selskapet lover store forbedringer, særlig innen multimedia.


Dette er de viktigste nyhetene i Pentium 4 ifølge amerikanske lekkasjer:

Netburst-arkitektur: Intel har redesignet Pentium for bedre å kunne både pakke ut og pakke ned lyd, video og grafikkstrømmer som kommer over nettverk. Dette gjelder både kryptert og sterkt komprimert innhold. Målet er å kunne lage MPEG2-video på PC.

Pentium 4 får 42 millioner transistorer, mens Pentium 3 hadde 28 millioner.

Men også mer tradisjonelle oppgaver får et stort løft. Pentium 4 får en egen innbygd miniprosessor som går rundt dobbelt så fort som resten av prosessoren. "Rapid Execution Engine" skal ta seg av de enkleste og vanligste oppgavene.

Til toppen