Intel med 800 MHz systembuss neste vår

For å holde tritt med AMDs kommende Hypertransport-brikker, planlegger Intel nå å lansere brikkesett til hovedkort som støtter systembusshastigheter på opptil 800 MHz allerede til våren.

The Inquirer hevder at Intel nok en gang har endret lanseringsplanene for selskapets brikkesett. Tidligere var det kjent at selskapet ville lansere brikkesettene Springdale-G og Springdale-P med støtte for 667 MHz systembuss, men nå har Intel fått det travelt med å komme med enda raskere løsninger.

Les også:


The Inquirer mener dette er en reaksjon på AMDs Hypertransport-teknologi, som også vil dukke opp neste år.


Dermed ser andre kvartal 2003 til å bli tidspunktet da svært mye skjer for Intel på brikkesettsiden. Da skal Canterwood-brikkesettet for stasjonære PC-er dukke opp med støtte for en systembuss på 800/533 MHz, to-kanals DDR 400/333-minne (Double Data Rate), ECC-minne (Error Correcting Code), harddiskgrensesnittet Serial ATA og versjon 3.0 av grafikkgrensesnittet AGP 8X.

Brikkesettet Springdale vil komme i tre utgaver, P, PE og G. Forskjellen vil først og fremst bestå i variasjoner i systembuss-hastigheten og de AGP 8X-baserte grafikkegenskapene.

Til toppen