Intel utvikler etterfølger til PCI på PC

Intel mener den neste I/O-arkitekturen for PC-er må vare i opptil ti år, og kunne fore prosessorer på opptil 10 GHz.

Prosjektet ble presentert på Intels utviklerkonferanse torsdag. Det er ennå ikke kjent hva navnet blir, men Intel lover at spesifikasjonene skal være klare i løpet av høsten. Det antydes at båndbredden vil være så stor at man må ty til optikk for å realisere "standarden", som Intel mener må ha en praktisk levetid på mellom fem og ti år.

Det finnes minst to andre alternativer til Intels nye prosjekt: HyperTransport-protokollen utviklet av Intels sterkeste konkurrent Advanced Micro Devices (AMD), og PCI-utvidelsen PCI-X som blant andre IBM har sagt de vil satse på i sine framtidige maskiner.
Intel lover et åpent samarbeid med andre leverandører, for å unngå serversidens rivalisering mellom Next Generation I/O og Future I/O i 1999, som til slutt ble løst ved at alle ble enige om fellesspesifikasjonen InfiniBand.


I det samme foredraget ble det også nevnt at Intel satser på å kople sammen IEEE 1394 ("Firewire") og den trådløse protokollen IEEE 802.11.

Det ble ellers bekreftet et prosjekt for ultratette servere, som skal realiseres med mobile brikkesett og spesialutgaver av Pentium II-prosessoren.

Til toppen