Intel Xeon når 2 GHz

Intels reviderte Xeon-prosessor for arbeidsstasjoner er tilgjengelig i 2 GHz. Med et nytt brikkesett vil prosessoren også være klar for servere.

I motsetning til PC-prosessoren Pentium 4 er Xeon-prosessorer klargjort for flerprosessering og har andre mer avanserte egenskaper, blant annet evnen til å håndtere langt større mengder minne. De raskeste Xeon-prosessorene som er tilgjengelige i servere i dag, når opp i 1 GHz. 1,7 GHz-varianten av Xeon ble lansert i mai, men er ennå ikke utstyrt med et brikkesett som skal gjøre den anvendelig i servere. Intel regner med at det en god stund framover vil være et marked for 32 biters servere med Xeon-prosessorer: 64 biters Itanium-prosessorer er beregnet på å dekke større behov for datakraft enn det Xeon kan levere.

2 GHz-varianten av Xeon skal ifølge ZDNet lanseres i dag, og vil nærmest umiddelbart komme på markedet i arbeidsstasjoner fra Compaq, Hewlett-Packard, Dell, IBM, NEC og Fujitsu Siemens. I forhold til arbeidsstasjonene med 1,7 GHz-prosessoren regner man med en praktisk økning i ytelse på rundt 10 prosent.

Det er uklart når serverbrikkesettet for de raskeste Xeon-prosessorene blir klar for markedet.

Til toppen