Intels nye arbeidsstasjons-standard

Under Siggraph-messen neste uke vil Intel for første gang vise frem den nye spesifikasjonen for arbeidsstasjonsdesign. Samtidig vil selskapet også lansere spesifikasjonen for et nytt og raskere grafikkgrensesnitt, AGP Pro.

Selv om salget av Windows NT-baserte arbeidsstasjoner har økt i de siste årene, har flesteparten av kundene være bedriftskunder med relativt lave grafikkbehov. For å tiltrekke seg mer krevende brukere, prøver Intel å øke ytelsen og samtidig redusere utviklingskostnadene for slike maskiner ved å gjøre mer av det grunnleggende systemdesignarbeidet selv.

Intel har derfor laget en ny spesifikasjon for standard design av Xeon-baserte arbeidsstasjoner. WTX, som spesifikasjonen kalles, tilsvarer Intels tidligere arbeid hvor selskapet har definert standarder for hovedkort, blant annet når det gjelder størrelse og plassering av kontakter. Produsenter av arbeidsstasjoner som overholder standarden, skal ifølge Intel kunne utvikle nye arbeidsstasjoner raskere, billigere og enklere, fordi produsentene ikke blir nødt til å designe hovedkort og kabinett fra grunnen av.

Intel benekter heller ikke at selskapet selv vil begynne å produsere WTX-basere hovedkort, for så å selge dem direkte til arbeidsstasjonsprodusentene. Designarbeidet som da gjenstår for produsentene av arbeidsstasjonene er minimalt.

Intel vil i løp av den kommende Siggraph-messen også lansere AGP Pro-teknologien. Denne vil komme på markedet i 1999 og ha en 233 MHz datasti med kapasitet til å prosessere 10 millioner polygoner i sekundet. Dagens utgave av AGP kjører med en klokkehastighet på 133 MHz. Denne teknologien ønsker Intel å bruke for å konkurrere med blant annet Silicon Graphics.

(Kilder: News.com, PCWorld Online)

Til toppen