Internettselskap skapte bombealarm i Spania

Det danske klikkogvinn-selskapet QuizPeople sendte ut et bud som la en golfkølle på trappen til broren til borgermesteren i en by i Baskerland. Det burde budet ikke ha gjort...

Broren til borgermesteren i byen Victoria i Baskerland var nok glad for å ha vunnet en golfkølle fra tjenesten www.klikkogvinn.net - men bare til han kom hjem og oppdaget at terrorpolitiet hadde endevendt inngangspartiet hans.

Victoria er et potensielt terrormål for organisasjonen ETA, dermed sendte spansk politi en robot for å sjekke om pakken inneholdt en bombe. Resultatet var at golfkøllen ble ødelagt, og borgermesterens bror svært betuttet.

- Det er betryggende at det spanske politiet er på vakt etter terroraksjonene som har vært i Spania. Etter som vi har to ansvarlige for de spanske klikkogvinn-sidene i Spania gikk kommunikasjonen med de spanske mynidghetene i etterkant av episoden meget bra, hevder Christian Gunbak Kjeldsen som er kommunikasjonsansvarlig for QuizPeople AS i Danmark.

I en pressemelding sier selskapet at de sammen med sitt budfirma skal gå gjennom leveringsrutinene og sørge for at slike episoder aldri skjer igjen. Budfirmaet går under det betegnende navnet TNT.

QuizPeople har per i dag internettsider som retter seg mot hele Norden (ikke Island), Tyskland, Sveits, Østerrike, Spania, England og Irland.

PS!

Hvis noen lurer: Broren til borgermesteren fikk en ny golfkølle i stedet for den opprinnelige som ble ødelagt i aksjonen.

PPS!

Det var en putter, hvis noen skulle være ekstra interessert.

Til toppen