Iomega saksøkt for "Click of Death"

Iomega meldte i slutten av forrige uke at selskapet er blitt saksøkt for å ha levert Zip-enheter som lager klikkende lyder. Disse lydene kan indikere skade på enheten og kan medføre tap av data.

Ifølge Reuters mener Iomega at anklagene er grunnløse, og selskapet vil forsvare seg kraftig i en eventuell rettssak.

Iomega har beregnet at omtrent en halv prosent av de nåværende Zip-eierne har kontaktet selskapet for å få teknisk hjelp til enheter som har laget antatt unormale klikkelyder.

Det var i januar i år at en rekke brukere av Iomegas Zip-enheter begynte å klage over de nevnte klikkelydene og at enhetene sluttet å virke som normalt.

Ifølge advokatkontoret Dodge, Fazio, Anderson & Jones, som har annonsert søksmålet, er det tre årsaker til Click of Death:

1. Magnetiske partikler bestående av blant annet neodym og jern skader både lese/skrive-mekanismen til enheten og diskene som brukeren prøver å få lest.

2. Smøringen i enheten nedbrytes og danner et massivt belegg som legger seg på hodene til enheten. Dette hindrer hodene å lese disken og vil etterhvert ødelegge den.

3. Lesehodene kommer i kontakt med kanten på den snurrende disken. Dette kan forskyve hodene eller ødelegge disken.

Søksmålet har likevel ingenting å gjøre med problemene som i vår oppsto i forbindelse med Zip Plus-enheten som kunne få data til å falle ut av regneark og andre applikasjoner. Problemet, som for meste påvirket Mac-brukere, oppsto når Zip Plus-enhetene ble seriekoblet i et SCSI-kjede (daisy chaining) istedenfor å kobles direkte til maskinen. Dette problemet skal nå være løst.

Til toppen