BEDRIFTSTEKNOLOGI

Iomega saksøkt for "Click of Death"

Iomega meldte i slutten av forrige uke at selskapet er blitt saksøkt for å ha levert Zip-enheter som lager klikkende lyder. Disse lydene kan indikere skade på enheten og kan medføre tap av data.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. sep. 1998 - 15:22

Ifølge Reuters mener Iomega at anklagene er grunnløse, og selskapet vil forsvare seg kraftig i en eventuell rettssak.

Iomega har beregnet at omtrent en halv prosent av de nåværende Zip-eierne har kontaktet selskapet for å få teknisk hjelp til enheter som har laget antatt unormale klikkelyder.

Det var i januar i år at en rekke brukere av Iomegas Zip-enheter begynte å klage over de nevnte klikkelydene og at enhetene sluttet å virke som normalt.

Ifølge advokatkontoret Dodge, Fazio, Anderson & Jones, som har annonsert søksmålet, er det tre årsaker til Click of Death:

1. Magnetiske partikler bestående av blant annet neodym og jern skader både lese/skrive-mekanismen til enheten og diskene som brukeren prøver å få lest.

2. Smøringen i enheten nedbrytes og danner et massivt belegg som legger seg på hodene til enheten. Dette hindrer hodene å lese disken og vil etterhvert ødelegge den.

3. Lesehodene kommer i kontakt med kanten på den snurrende disken. Dette kan forskyve hodene eller ødelegge disken.

Søksmålet har likevel ingenting å gjøre med problemene som i vår oppsto i forbindelse med Zip Plus-enheten som kunne få data til å falle ut av regneark og andre applikasjoner. Problemet, som for meste påvirket Mac-brukere, oppsto når Zip Plus-enhetene ble seriekoblet i et SCSI-kjede (daisy chaining) istedenfor å kobles direkte til maskinen. Dette problemet skal nå være løst.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.