- IP neste paradigmeskifte

Den nye Ericsson-sjefen Sven-Christer Nilsson mener det neste paradigmeskiftet innen telefoni går ved IP-telefoni. - Med en kvalitet som på vanlig telefoni og langt lavere priser vil dette kunne ta andeler fra vanlig telefoni, mener ham.

Nilsson kom til Oslo mandag, og skal i dag stå for den offisielle åpningen av Voice on the Net-konferansen i Oslo, som har samlet over 500 deltakere fra ulike telekomoperatører og utstyrsleverandører.

Også i den nye teknologiske verden skal Ericsson ha sine solide andeler av markedet, og ifølge Nilsson skal dette følge trenden fra mobiltelefoni, der Ericsson er blitt ledende både på analog og digital mobiltelefoni og skal bli det på tredje generasjons mobiltelefoni.

På IP-telefoni er utviklingen igang for fullt. - En skal ikke glemme de egenskapene som tradisjonell telekom gir når en snakker om IP, sa Nilsson på pressekonferansen mandag. Når du tar av røret får du summetone, og du får et garantert servicenivå i nettet.

- Dette er viktige egenskaper, som bør beholdes i IP-telefoni, sa Nilsson, som mener tradisjonell telefoni vil beholde majoriteten av samtalevolumet lenge, selv om IP-nettene vil representere en like god kvalitet som tradisjonell telefoni.

Til toppen