IP-telefoni fra Telenor før høsten

Telenor Nextel og israelske Delta Three skal samarbeide om å utvikle og markedsføre telekomtjenester basert på Internett-teknologi (IP). Nextel vil i løpet av seks måneder tilby IP-telefoni for internasjonale samtaler.

- Vi har lett nøye blant neste generasjons telekommunikasjonsleverandører og vi er svært godt fornøyd med at vi har fått til en avtale med den aktøren som i dag har det beste internasjonale nettverket, sier forretningsansvarlig for telekomtjenester over Internett hos Telenor Nextel, Ivar Plahte.

Delta Three har over 18 tilknytningspunkter i sitt internasjonale IP-nettverk, og er markedsleder i å tilby tjenester og produkter for telekom over IP.

Telenor Nextel ser på de nye tjenestene for telekom over IP som en tredje generasjon telefoni, etter fasttelefoni og mobiltelefoni. Selskapet har fokus på å bygge et landsdekkende nettverk for telekom over IP basert på H.323-standarden. Delta Threes dedikerte nettverk for telekom over IP vil øke Telenor Nextels dekning med over 200 destinasjoner verden over.

Delta Three er et datterselskap av RSL Communications Ltd og deres kunder genererer millioner av

minutter tale-trafikk hver måned. Dette skjer gjennom Delta Threes tjenester som PC-til-PC-telefoni,

"calling cards" og andre verdiøkende tjenester. Med over 18 tilknytningspunkter styrer Delta Three

verdens største IP-nettverk dedikert til tale og faks-trafikk.

Til toppen