Iridium-aksjen kraftig opp

Iridium-eierne kan med tilfredshet se at aksjen har skutt i været før lanseringsdagen. Fredag steg kursen nesten 10 prosent.

Satellittelefonsystemet Iridium åpnet søndag, noe som i høy grad har påvirket aksjekursen. Hittil har kursen vært preget av rykter om teknologi som ikke fungerte og tjenester som ikke kom. Dels var ryktene riktige, men i dag kan alle involverte i Iridium glede seg over at ihvertfall den offisielle starten har skapt en viss entusiasme i selskapet.

Fredag økte verdien på Iridium-aksjen med 8,9 prosent. Uka sett under ett har aksjen økt med 11,25 USD fra 36,25 USD til 47,5 USD.

Analytiker John Coats, hos Salomon Smith Barney sier at aksjeverdien har steget hele den siste uken, noe som forteller markedets reaksjoner på at prosjektet går fra utviklings- til operativ fase.

Samtidig kommer også visse reaksjoner fra analytikere som mener Iridium-sjef Edward Staiano sine spådommer om at Iridium skal ha 500.000 kunder i løpet av 1999 er i høyeste laget. Staiano kom med tallet fredag i et intervju med CNBC, der han fortalte at med dette kundetallet skal tjenesten kunne gå break even.

Til toppen