Irland skal bli det komplette informasjonssamfunn

Om tre-fire uker vil alle skolebarn i Irland være koblet til nettet. Om halvannet år skal alle innbyggere i landet få en tusenårspresang som inkluderer egen e-postboks og tilgang til nettet.

The Sunday Times skriver i dag at Irland har som mål å bli et totalt informasjonssamfunn innen et par år. Den irske økonomien har innen hatt en fantastisk utvikling de siste årene, ikke minst på grunn av blomstringen innen IT-bransjen og subsidieringen gjennom EU.

Den irske regjeringen sørger nå for at rundt 900.000 skolebarn kobles online innen én måned. Utfordringen blir å integrere online-virksomheten inn i undervisningen. Nettfiltre skal sørge for at skolebarna holder seg på matta, sier en talsmann for det statlige teleselskapet Telecom Eirann.

Planene er imidlertid mer vidtrekkende enn som så; alle som sitter med en PC skal få oppgraderinger på programvaren for e-post og web, og hvert postkontor skal få egne e-post-terminaler. Ifølge Sunday Times vil bruken av disse terminalene koste litt for brukerne, men kun brøkdel av hva det koster med porto eller internasjonale tellerskritt i dag.

Med mange irske emmigranter regner regjeringen med betydelig bruk av elektroniske brev, ikke minst mellom USA og Irland.

Til toppen