IT bremser opp

Til tross for kraftig oppgang på Nasdaq onsdag, ble det små bevegelser i IT-indeksen torsdag. Med en oppgang på fattige 0,1 prosent falt IT-aksjene tilbake for resten av markedet.

I et marked preget av sommerferie var det svært små bevegelser i IT-indeksen torsdag. Opp 0,1 prosent til 1459,26 poeng er beskjedent de siste dagers positive utvikling tatt i betraktning. Resten av markedet raste fra IT-indeksen og Totalindeksen endte opp 0,4 prosent til 1318,3 poeng.

- Det er besynderlig at IT ikke følger Nasdaq i større grad enn dette. Composite indeksen var kraftig opp i går og åpnet positivt i ettermiddag - likevel blir IT slått av resten av markedet, sier en analytiker til digi.no.

Det var få selskapsspesifike nyheter fra IT-selskapene på Oslo Børs onsdag. Unntaket var Tandberg Data som kunne melde om at deres siste båndstasjon for det lavere skikt SLR6 nå er klar for skipning. Siden det katastrofale fallet i juni, har aksjen lagt på seg igjen sakte men sikkert. Torsdag var oppgangen på 1,8 prosent til 34,20 kroner. Best ut kom likevel Provida og Tandberg ASA med oppgang på henholdsvis 5,6 og 5,0 prosent til 150 og 105 kroner.

Etter at kvartalstallene i InFocus ble kjent rundt 14 tiden torsdag ble det også liv i ASK ASA. In Focus hadde på forhånd varslet om dårlige tall, og mye av usikkerheten omkring markedssituasjonen forsvant da det ikke dukket opp nye spøkelser fra den amerikanske prosjektørprodusenten.

- Dette har sikkert vært utslagsgivende, men personlig mener jeg det blir feil å gjøre en slik èn til èn sammenligning mellom Ask/Proxima og InFocus, sier analytikeren.

Ask endte opp 3,5 prosent torsdag, for til slutt å lande på 59 kroner.

Aktiviteten var som nevnt beskjeden torsdag og totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs for 903 millioner kroner.

Til toppen