IT fortsetter racet

IT-indeksen fortsetter racet mot nye høyder, og tirsdag var det dags for nok nok en ny toppnotering etter en oppgang på 0,51 prosent. Best ut kom Tandberg Television, mens Sensonor for andre dag på rad svekket seg kraftig.

Oppgangen for IT-aksjene ser ikke ut til å ta slutt. Indeksen har beveget seg ustanselig opp de siste par ukene og tirsdag endte med en oppgang på 0,51 prosent - nok til en ny toppnotering på 1460,35 poeng.

Totalindeksen, som også har utviklet seg positivt de siste dagene, stoppet opp tirsdag og indeksen endte til slutt på 1366,37 poeng, ned 0,1 poeng fra mandag. En analytiker digi.no snakket med mener prisingen av IT-selskaper begynner å bli faretruende høy.

- IT er friskt priset, sier analytikeren som er spesielt skepisk til prisingen av de mindre IT-selskapene på SMB-lista.

Børsvinner tirsdag ble Tandberg Television, som la på seg med 5,50 kroner til 105 kroner. Den mest plausible forklaringen på oppgangen er at finansdirektør Jan Bjørnsrud har gjort en sjarmoffensiv overfor potensielle investorer i London. (Se sak til høyre på siden.)

Også EDB har opplevd kursvekst de siste dagene, og siste omsatte aksjepost tirsdag gikk for 31,50 kroner etter en oppgang på halvannen krone. Analytikeren digi.no snakket med mener imidlertid at ledelsen må vise mer dersom kursen skal videre opp.

- At aksjen tilsynelatende har en lav PE98 skyldes i første omgang et fremførbart underskudd. Det er ikke riktig å sammenlikne dette selskapet med Merkantildata før ledelsen opparbeider seg en skikkelig "track record" på oppkjøpssiden, sier analytikeren, som er langt mer optimistisk i forhold til Merkantildata. Tom Adolfsens selskap holdt seg tirsdag uforandret på 374 kroner. Analytikeren mener aksjen fortsatt har potensial og har ifølge egne estimater et kursmål på 450 kroner.

Vind i seilene har det også vært for Evercom den siste tiden og aksjen nådde ny toppnotering på 35,50 tirsdag, etter en oppgang på 1,50 kroner tirsdag. Evercom meldte i dag at det er inngått en avtale med Nordialog om produksjon av 1000 PC-er, hvilket skal gi et omsetningsløft på 15 millioner kroner i inneværende år.

Etter flere uker med oppgang, falt Sensonor-aksjen for andre dag på rad tirsdag. Nedgangen på 2,50 kroner til 32,50 kroner er imidlertid altfor lite mener analytikeren.

- Denne aksjen har blitt hausset sterkt på lufttrykksensor-kontraktene. Fakta er at Sensonor venter langt større salg enn det de nye kundene kalkulerer med. På dette selskapet har jeg en soleklar salgsanbefaling, sier analytikeren.

Aktiviteten var fortsatt høy tirsdag og totalt ble de omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1869,4 millioner kroner.

Til toppen