JUSS OG SAMFUNN

IT-giganter skal fjerne hatefulle ytringer

Nye retningslinjene for sosiale medier.

Bilde: Shutterstock/Lukasz Stefanski

Brussel (NTB): Facebook, Twitter, Google/YouTube og Microsoft har lovet EU å fjerne hatefulle ytringer på sosiale medier.

I henhold til nye retningslinjer skal selskapene prøve å vurdere oppfordringer om å fjerne hatefulle ytringer innen et døgn. Hvis klagene er berettiget, skal innholdet fjernes, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Radikalisering

Europeiske myndigheter har de siste månedene forsøkt å få sosiale medier til å slå ned på rasisme i kjølvannet av flyktningkrisen.

Fjerning av hatefulle ytringer er også viktig fordi terrorgrupper bruker sosiale medier til å radikalisere unge, ifølge EUs justiskommissær Vera Jourova.

De fire amerikanske IT-gigantene, som sluttet opp om de nye retningslinjene tirsdag, lover også å lære opp sine ansatte til å håndtere denne typen saker. I tillegg skal brukervilkårene gjøre det klart at hatefulle ytringer ikke godtas, skriver magasinet Fortune.

EU-kommissær Vĕra Jourová (i midten), sammen med representantene fra (fra venstre mot høyre) Twitter, Facebook, Microsoft og Google.
 

– Hatefull oppførsel hører ikke hjemme på Twitter, sier Karen White fra Twitter i en uttalelse.

– Det er en klar forskjell mellom ytringsfrihet og oppførsel som oppfordrer til vold og hat, legger hun til.(©NTB)

 

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.