IT gjennom 1300

IT-indeksen brøt gjennom 1300-grensen torsdag etter positiv utvikling på de asiatiske børsene. Nera ble børsvinner etter gårsdagens melding om en kontrakt på 45 millioner kroner med amerikanske Qualcomm.

IT-indeksen brøt gjennom 1300-grensen torsdag etter positiv utvikling på de asiatiske børsene. Nera ble børsvinner etter gårsdagens melding om en kontrakt på 45 millioner kroner med amerikanske Qualcomm.

Etter en nedgangsperiode på over én måned har igjen IT-aksjene fått fart på seg, og torsdag brøt IT-indeksen igjen gjennom 1300-grensen. Det var generelt høy aktivitet og en positiv utvikling på børsen i dag etter oppgang på de asiatiske børsene. IT- og totalindeksen endte opp henholdsvis 1,43 og 1,19 prosent til henholdsvis 1314,46 og 1263,24 poeng.

Blant IT-aksjene var det Nera som hadde den beste utviklingen Aksjen steg med syv prosent til 45 kroner etter at selskapet i går meldte om en 45 millioner koner stor kontrakt med amerikanske Qualcomm. Hakk i hæl fulgte Nordic VLSI og Stento med oppgang på henholdsvis syv og fem prosent.

Tandberg Data har imponert siste uken, og torsdag var det duket for nok en toppnotering. Selskapet meldte om at deres andre Travan-produkt nå er på plass, men det markedet viser størst interesse for om dagen er hvorvidt MLR-produktene vil bli OEM-produkter hos Compaq.

- Compaq evaluerer produktene løpende, sier investor relations-sjef, Colin Jeneson, til digi.no.

Tandberg Data var opp to kroner, og siste handel ble avsluttet på 90,50 kroner.

Den sterke interessen for Logisoft-aksjer fortsatte i dag og totalt ble det omsatt 160.300 aksjer i selskapet. Til tross for melding om at en innsider kjøpte seg opp i selskapet, falt likevel kursen med en krone til 60 kroner. Dagens nedgang er likevel marginal tatt i betraktning at kursen sto i 40 kroner før selskapet holdt sin presentasjon i forrige uke.

Også for Merkantildata stoppet en lengre positiv trend opp i dag. Aksjen falt marginalt med en krone til 267 kroner.

- Dagens kursnivå innebærer at det er tatt høyde for sterk vekst også i fremtiden. Jeg tror likvel dagens nivå er "fair", sier en analytiker til digi.no.

Som vanlig var det de volatile IT-selskapene som toppet jumbolista på Oslo Børs torsdag. Norman Data Defense, Sensonor og SuperOffice falt alle med i overklant av fem prosent, uten at det kom noen nyheter fra selskapene.

For første gang på lang tid var det igjen stor aktivitet på børsen onsdag. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for vel 1,4 milliarder kroner.

Til toppen