IT i fritt fall på valgdagen

IT-indeksen mandag falt kraftig på en børs som generelt var preget av lav aktivitet i forkant av valget. Volatile Visma falt mest.

Valgdagen ble ingen stor dag for IT-aksjene. I løpet av dagen falt IT-indeksen med nesten 20 punkter og landet på 1184,42. Verst gikk det for Visma (VIS) som ble børstaper med et fall 10,7 prosent til ny kurs på fem kroner. Fallet er likevel ikke alarmerende stort, tatt i betraktning at aksjen nesten har doblet sin verdi i løpet av en måned.

Bedre gikk det for Simrad Optronics (OPT). Simrad gikk opp med fem kroner til ny kurs 55, men omsetningen var svært lav. Bare 400 OPT aksjer skiftet eier mandag.

Også Norman Data Defence hadde en god dag mandag og fortsatte oppgangen fra torsdag og fredag i forrige uke. I løpet av dagen passerte Norman-aksjen igjen 30 kroner, og landet på ny kurs 30,50. I løpet av de tre siste handledagene har aksjen steget med 6,50 men utfra mandagens sluttkurs har likevel aksjen falt med syv kroner siden noteringen i begynnelsen av august.

I dag ble det også kjent at Kredittilsynet har avsluttet undersøkelsene rundt de som kjøpte Tandberg Data aksjer i forkant av meldingen om Imation-samarbeidet, som ble kjent 18. august. Tilsynets konklusjon er at det ikke foreligger bevis for at innside-informasjon har lekket ut til aktører i markedet. Tandberg Data-aksjen falt forøvrig svakt og endte ned en halv prosent til 195 kroner.

Selv om aktiviteten på valgdagen var lav kunne Oslo Børs likevel notere en omsetning på 1,365 milliarder kroner. Årsaken til dette er ett enkeltsalg av Orkla-aksjer fra Storebrand på tilsammen 466 millioner kroner.

Til toppen