IT-konsulenter ser lyset

De utskjelte svenske IT-konsulentene øyner nå lyset i enden av tunnelen. Denne gangen skal det ikke være snakk om et møtende tog.

De svenske IT-konsulentene ser nå bedre etterspørsel fremover. Dette kan være godt nytt også for norske Merkantildata ASA, som har en omfattende virksomhet i Sverige.

Dette kommer frem i en kort rundspørring foretatt av avisen Dagens Industri.

Avisen har blant annet snakket med Merkantildata konkurrentene WM-data , Frontec og Cell Network.

Ifølge WM-Data har markedet nå snudd, og spørsmålet er mer hvor rask stigningstakt bransjen ser fremover. Innen ikke lang tid ser selskapet for seg en veksttakt tilsvarende den før 2000.

Selskapet kommer i første omgang ikke til å foreta nyansettelser. På høsten i fjor ble om lag 500 personer rammet av selskapets spareprogram.

Også hos Frontec ser ledelsen ifølge avisen en klar bedring. Salget og ordreinngangen gjør det ifølge selskapet mye lettere å arbeide nå enn på sommeren og høsten i fjor.

Frontec ser i første rekke øket etterspørsel innen mer avanserte e-handelsprosesser. Klientene vil nå implementere løsninger som inkluderer både kunder og leverandører.

Også hos Cell Network ser ledelsen en bedring. Da i første rekke utenlands. Selskapet sa opp 70 ansatte i høst og vil i første omgang ikke ta inn disse igjen.

Til toppen