IT-sektoren på andreplass

Mot normalt var det ikke IT sektoren som dro lasset mest gjennom en oppgangsdag på Oslo Børs. Det gjorde finanssektoren hovedsakelig grunnet en ny rapport lagt fram av konsulentselskapet PriceWaterhouseCoopers.

Handelen startet godt opp fra fredag, men tall fra Statistisk Sentralbyrå gjorde at ikke alle var like tilfreds i de første timene av åpningstiden ved Oslo Børs. Derfor falt også totalindeksen noe i begynnelsen av dagen, og en stund var den ned nesten en prosent i forhold til åpningen. Men heldigvis kan man vel si, så tok det seg opp gjennom dagen og totalindeksen endte til slutt på 1339,23 eller opp 0,94 prosent.

Den sektoren som klatret mest i dag var finanssektoren, med Storebrand, Den norske Bank AS og Sparebankene i spissen. Oppgangen kom etter at det ble frigitt en rapport fra PricewaterhouseCoopers om at de norske bankene har de laveste personalkostnader i Skandinavia, og således ga rom for en prisjustering av bankaksjene mot andre skandinaviske banker.

IT-indeksen på sin side la på seg 1,2 prosent i dag og lå med det kun et lite hakk bak finanssektoren, høyst unormalt på en dag med oppgang.

De aksjer som bidro mest til å løfte IT-indeksen var Opticom ASA (3,2 prosent), Tandberg ASA (7,3 prosent) og Telecomputing ASA (13.5 prosent). På toppen av vinnerlisten finner man dessuten Office Line (21 prosent), Hands ASA (7 prosent) og Schibsted ASA (5 prosent). For Telecomputing sin del kom løftet i løpet av den siste handelstimen, da selskapet meldte om at de hadde inngått seks nye avtaler i Norge til 650.000 dollar.

På taperlisten finner man også noen fra IT-sektoren, og de svakeste aksjen i dagens marked var således iGroup no. AS (-9 prosent),Intellinet ASA (-8 prosent), E-Line Group ASA (-8 prosent), Software Innovation ASA, Nordic VLSI ASA og Tomra Systems ASA. E-line Group faller sannsynligvis tilbake etter at selskapet melder om et noe svakere julesalg ved Homebox enn tidligere forventet.

Til toppen