Italiensk mobillisens i midt-99

Nå bekrefter også den nye italienske kommunikasjonsminister Salvatore Cardinale at regjeringen vil tilby en ny mobillisens før sommeren.

- Vilkårene skal være klare i løpet av året og lisensen skal være tildelt mot midten av året, sa ministeren i forbindelse med en telekom-konferanse i Roma i dag, skriver Dow Jones.

Om lisensen skal kunne realiseres må det italienske forsvarsdepartementet avgi frekvenser i 1800-båndet til sivile formål.

Det italienske mobilmarkedet er Europas største, og har to mobiloperatører, Telecom Italia Mobile og Omnitel, som kontrolleres av Olivetti og tyske Mannesmann. Et tredje nett skal være på lufta over årsskiftet, med Deutsche Telekom og France Telecom som internasjonale eiere.

Blant konkurrentene til denne lisensen var Picienne-konsortiet (Mediaset, British Telecom, Banca Nazionale del Lavoro, Telenor, Istituto Nazionale delle Assicurazioni og Italgas) og Telon-konsortiet (Autostrade, Bell Canada International, Hong Kong-selskapet Distacom International og Cofiri.)

Dow Jones referer også meldinger om at nederlandske KPN, britiske Orange og spanske Telefonica skal være interessert i en fjerde mobillisens.

Til toppen