ITworks kjøper matchende bergensere

EDB og Telenor-eide ITworks, med administrerende direktør Olav Myhre i spissen, kjøper bergenskonsulentene Ergo Team, og varsler mer vekst.

Konsulentselskapet ITworks as styrker satsingen på konsulentsiden ved å kjøpe opp de 19 konsulentene i Ergo Team i Bergen.

Bergensselskapet leverer kommunikasjons- og datautstyr samt integrasjonstjenester innenfor infrastruktur, og har blant andre Kreditkassen inne på eiersiden.

Oppkjøpet er et ledd i ekspansjonen til ITworks, som varsler mer vekst i Norge fremover. Det forteller administrerende direktør Olav Myhre til digitoday.no.

- Det er flere grunner til at vi kjøpte Ergo Team. Vi vil først og fremst styrke oss i Bergen og området rundt. Dessuten matcher Ergo Teams kundemasse vår, og den siste grunnen er at våre eiere har som mål at ITworks skal bli en sterk aktør i det norske IKT-området, sier Myhre til digitoday.no.

- Vi har en målsetting om å vokse, og det kan man gjøre på to måter: Organisk eller gjennom oppkjøp, sier Myhre.

Det er EDB Business Partner ASA som eier selskapet sammen med Telenor ASA. Sammen har de omtrent 88 prosent av aksjene, mens Thrane-gruppen har omtrent 9 prosent av aksjene etter oppkjøpet av bergensselskapet.

Selskapet har et mål om å øke markedsandelen fra dagens 8 prosent til 16 prosent i 2003.

Det er Merkantildata-selskapet Eterra AS som er den største konkurrenten.

ITworks har omtrent 500 ansatte og en proforma omsetning på 1,7 milliarder kroner i 2000.

- Med den størrelsen vi har fått så er det naturlig å tenke børsnotering. Men i første omgang må vi konsolidere selskapet. En børsnotering vil være naturlig i løpet av neste år, ser Myhre til digitoday.no.

ITworks har i likhet med andre selskap i IKT-sektoren opplevd et hardt marked det siste året.

- Det er klart at markedet har vært hardt, også for oss. Men kvartalsresultatet i første kvartal var vi fornøyde med ("null-pluss-resultat"). Vi venter på at markedet skal snu, sier Myhre som ikke lenger tør å spå når dette skal skje.

- Mai og juni har vært bra ordremessig. Samtidig hadde vi en omsetningsvekst på 35 prosent fra siste kvartal i forhold til samme periode i fjor, sier Myhre.

Til toppen