Japan Telecom utsetter 3G utbygging

Det japanske teleselskapet Japan Telecom vil ikke bygge ut tredjegenerasjons mobilnett i Japan før juni 2002. Seks måneder etter planen. Grunnen er forsinkelse i utviklingen av nettverk.

Japan Telecom offentliggjorde i dag at de utsetter lanseringen av sitt tredje generasjons mobilnettverk, 3G, til juni 2002. Dette er en utsettelse på seks måneder i forhold til de opprinnelige planene, melder Bloomberg.

Selskapet sier at grunnen er "forsinkelse i utviklingen av nettverk og kommunikasjonsutstyr på grunn av forandringer i den tekniske standarden." Dette fortalte selskapets president, Haruo Murakami, på en pressekonferanse i Tokyo.

- Jeg er veldig skuffet, men utsettelsen var uunngåelig, fortalte den japanske telesjefen.

I Japan er det NTT som står bak mobilsuksessen DoCoMo, som vil lansere først. Planen til NTT er å begynne allerde i mai, men da med en begrenset dekning.

Japan Telecoms beslutning er ikke godt nytt for de europeiske teleselskapene. Det ser nemlig ut til at flere av de europeiske mobilaktørene kommer til å utsette sine 3G lanseringer.

Blant annet skriver nyhetstjenesten Bloomberg at Qualcomm, en av de største produsentene av mobil-teknologi, kanskje må utsette sine lanseringer av 3G produkt. Selskapet forteller at de kanskje ikke er i stand til å levere kommersielle produkt før 2004 eller tidlig 2005.

Haruo Murakami fra Japan Telecom fortalte også på pressekonferansen at selskapet planlegger å investere mindre penger enn antatt på 3G, men konkrete tall ville han ikke komme med.

Til toppen