Japaner erstatter finsk ITU-sjef

Den internasjonale telekomunionen, ITU, skal ledes av den japanske kommunikasjonsminister Yoshio Utsumi (56) inn i det neste årtusen. Det er klart etter at nyvalget er gjennomført for å finne finske Pekka Tarjannes etterfølger i verdens kanskje viktigste IT-organisasjon.

Tarjanne erstattes etter åtte år i sjefsstolen i ITU. Japanske Utsumi ble valgt etter å ha fått 85 av 147 stemmer fra delegatene på møtet i Plenipotentiary 98, Minneapolis, USA, eller ni mer enn det som var nødvendig for å bli valgt, heter det i en pressemelding fra ITU.

Utsumi sa i sin tiltredelsestale at ITU er en av de ledende kreftene innenfor global kommunikasjon og må møte fremtiden i den rollen, ved å bidra til å gjøre telekommunikasjoner til et strategisk redskap for utvikling i verden, noe som blant annet USAs visepresident Al Gore skal ha satt pris på, ifølge Bloomberg News.

ITUs nye japanske leder har valgt å prioritere effektivisering av ITU for bedre å oppnå de målene organisasjonen setter seg i forhold til internasjonal utvikling og standardarbeid.

Til toppen