BEDRIFTSTEKNOLOGI

Japanske giganter skal lage ny Linux

Hele 70 japanske selskaper har slått seg sammen for å lage en ny versjon av Linux til forbrukerelektronikk.

13. juli 2000 - 09:31

Windows er for tungt, for dyrt og vi kan ikke tilpasse det selv, sier nå en mektig koalisjon av de største produsentene av forbrukerelektronikk i verden. Hele 70 japanske leverandører av video, spill og lydutstyr, mobiltelefoner og programvare har derfor slått seg sammen for å tilpasse Linux bedre til neste generasjons stuebokser og mobile produkter, skriver den japanske avisen Nihon Keizai.

I spissen av koalisjonen står Toshiba, Sony, Nec, Fujitsu, Hitachi og Mitsubishi. Selskapene skal tilpasse en versjon av TurboLinux som skal deles ut gratis til medlemmene i koalisjonen. Med i alliansen er også to store japanske universister. Reglene for bruk av Linux sier at også både kunder og andre produsenter vil kunne få bruke den kommende Linux-versjonen gratis.

Målet for alliansen skal være å få redusert kostandene for utvikling og lisensiering av operativsystem til den nye generasjonen forbrukerelektronikk som i stadig større grad vil være enkle datamaskiner. Alliansen vil kutte ut prisen mange i dag betaler til Microsoft og andre leverandører, samtidig som de vil dele på tilpasningskostnadene av Linux.

Det er ikke offentliggjort noen dato for når den nye Linux-versjonen skal være klar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.