Japanske giganter skal lage ny Linux

Hele 70 japanske selskaper har slått seg sammen for å lage en ny versjon av Linux til forbrukerelektronikk.

Windows er for tungt, for dyrt og vi kan ikke tilpasse det selv, sier nå en mektig koalisjon av de største produsentene av forbrukerelektronikk i verden. Hele 70 japanske leverandører av video, spill og lydutstyr, mobiltelefoner og programvare har derfor slått seg sammen for å tilpasse Linux bedre til neste generasjons stuebokser og mobile produkter, skriver den japanske avisen Nihon Keizai.

I spissen av koalisjonen står Toshiba, Sony, Nec, Fujitsu, Hitachi og Mitsubishi. Selskapene skal tilpasse en versjon av TurboLinux som skal deles ut gratis til medlemmene i koalisjonen. Med i alliansen er også to store japanske universister. Reglene for bruk av Linux sier at også både kunder og andre produsenter vil kunne få bruke den kommende Linux-versjonen gratis.

Målet for alliansen skal være å få redusert kostandene for utvikling og lisensiering av operativsystem til den nye generasjonen forbrukerelektronikk som i stadig større grad vil være enkle datamaskiner. Alliansen vil kutte ut prisen mange i dag betaler til Microsoft og andre leverandører, samtidig som de vil dele på tilpasningskostnadene av Linux.

Det er ikke offentliggjort noen dato for når den nye Linux-versjonen skal være klar.

Til toppen