Java-virus oppdaget

Utviklere ved Symantec tror de har funnet det første Java-viruset på Internett. Selv om viruset er relativt uskyldig, demonstrerer det at det mulig å lage og spre virus ved hjelp av Java.

Carey Nachenberg, forskningssjef ved Symantec AntiVirus Research Center (SARC), sier til InfoWorld Electric at viruset ikke er noen stor trussel for brukerne. Dette begrunner han med at innebygde egenskaper i nettlesere med Java-støtte vil bekjempe det. Nettopp derfor vil ikke viruset kunne spres fra Java-baserte programsnutter, såkalte "Java-applets". Men også Java-applikasjoner kan infiseres, og disse kan også spre viruset videre.

- Dette er egentlig ingen trussel mot sluttbrukerne, de eneste som bør uroe seg litt er brukere som driver med Java-utvikling, sier Nachenberg.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at Strange Brew, som viruset kalles, vil gjøre noe annet enn å replikere seg selv i andre Java-applikasjoner og applets. Det kan likevel føre til at programmene det infiserer vil begynne å oppføre seg merkelig. Dette skyldes at viruset inneholder flere feil.

SARC oppdaget viruset under søking etter nye og ukjente virus på Internett. Oppdaterte virusdefinisjoner skal legges ut på SARCs nettsted torsdag kveld amerikansk tid.

Til toppen