Jobben bra, men hjemme best

Folk som jobber hjemmefra, jobber én dag lenger i uken enn alle andre og er takknemlige for sine privilegier, viser en ny undersøkelse.

Det er nyhetstjenesten Silicon.com som refererer til en fersk undersøkelse om hjemmekontor og hjemmearbeid.

Ifølge undersøkelsen, som er sponset av laptop-produsenten Toshiba, jobber nesten halvparten av de hjemmearbeidende mer enn 45 timer i uken - syv timer mer enn gjennomsnittet i Storbritannia.

To tredeler av de spurte i undersøkelsen mener at fjernarbeid øker produktiviteten.

Fagfolk har lenge spådd en utvikling og økning i antall hjemmearbeidere, men noen 'eksplosjon' har vi ennå ikke sett. Tall fra det britiske arbeidsforskningsinstituttet viser at bare litt over fem prosent av den totale arbeidsstokken, eller rundt 1,5 millioner briter, jobber hjemmefra det meste av tiden.

En talskvinne fra instituttet, Ursula Huws, sier til Silicon.com at rundt hver tiende yrkesaktive i Europa benytter seg av bærbare datamaskiner. Hun mener lavere priser på bærbare enheter og en endring i arbeidsmåten må til hvis vi skal se en økning i antallet hjemmearbeidere.

Professor Richard Scase ved University of Kent hevder det nå skjer en holdningsendring i forhold til fjernarbeid. Han mener at ettersom samfunnet går mer og mer mot et informasjonssamfunn og folk jobber mer med hjernen, er det mindre som skal til for å holde de ansatte 'på kontoret'.

- Potensialet som ligger i den bærbare teknologien blir ikke utnyttet til fulle fordi vi har en kultur der ledelsen ikke stoler på at de ansatte jobber med mindre de kommer på kontoret hver dag. Vi må endre på dette dersom vi skal utnytte muligheten den nye teknologien gir oss til å jobbe hjemmefra, uttaler professoren til Silicon.com.

Til toppen