John Cleese tar telefonen for IBM

Når du ringer IBM Norge-sjef Endre Rangnes får du et svar som gir tankene luft under vingene...

International Business Machines Corporation er verdens største dataselskap og steller blant annet stadig mer med telefonsystemer etter hvert som IT og telefoni smelter sammen.

Men det er ikke alltid like lett å være perfekt selv: Forsøker du å ringe direkte til IBM Norge-sjef Endre Rangnes, får du følgende zen-buddistiske svar, servert av en høflig engelsk stemme: "There is a different reply for the number you have called". Så legger IBM-systemet på. Min hjerne forsøkte først å prosessere svaret, men rotet seg fort inn i en zen-buddistisk øvelse i usakligheter før den hentet frem bilder av John Cleese ved sentralbordet på sitt Fawlty Towers-hotell.

Nå er dette svaret kanskje å foretrekke fremfor den vanlige runddansen du må gjennom når du ringer IBM Norges hovednummer.
"Velkommen til IBM, du blir viderekoblet". IBMs europeiske sentralbord ligger nemlig i Skottland. Men hvorfor ikke bare viderekoble med en gang?

Hvorom allting er - når du først er så heldig å komme gjennom til Big Blue's sentralbord følger en lengre runde med informasjon om IBMs Internett-adresse, kjekt for alle som ikke klarer å gjette seg til at den er www.ibm.com. Når du endelig kommer frem til en levende person, skal denne personen vite ditt navn - uansett hvem du ringer til.

At sentralbordet vil skjerme Rangnes er forståelig, men du kommer uansett ikke til Rangnes, men til hans sekretær. Med fare for å få bekreftende svar; er det blitt slik at hun og andre IBM-ansatte har lister over personer de ikke vil snakke med? ;-)

Til toppen