BEDRIFTSTEKNOLOGI

Jul på Rarotonga

Julen nærmer seg også her nede og vi gjør våre juleforberedelser selv om de er veldig anderledes en hjemme.

24. des. 1999 - 12:05
Vis mer

22.12.99

Det ene butikk senteret her er pyntet både ute og inne. Nesten hver dag er det forskjellige julefeiringer, i parken i går var det Rotary som laget fest for barna. Volumet på musikken var som vanlig meget høy noe som vi hjemme i Norge hadde nok reagert på. Her mener de at store høyttalere gir stor lyd og stort party.

Rarotonga. <i>Foto:  Brynhildur Palina Masdottir Moltzau</i>
Rarotonga. Foto:  Brynhildur Palina Masdottir Moltzau

Tidspunktet for alle fester er alltid vanskelig og forholde seg til det står kl 1800 men i maoritid kan det være 1930 så her er det viktig å komme for sent ellers blir det mye venting. Kirkelige sammenkomster er det mange av. Da er det skuespill musikk og masse latter og bråk. Nissen kommer alltid kjørende på toppen av en grønn brannbil nissen kaster massevis av godterier i alle retninger og både voksne og barn kaster seg i vill kamp om en karamell.

Her feires det den 25. da fraktes maten til stranden og her spiser man og bader om hverandre. Gaver gis hvis man har råd. Noen har juletre og da med farget lys som blinker og til og med spiller falsk julemusikk. Vi skal feire jul 24. sammen med 6 andre Norske familier. Vi har bestilt mat fra en lokaldame her på øya som lager fryktelig god mat. Vi skal ha med kaker selv, I går laget jeg mine gode peanøtt og sjokolade småkaker men fikk da erfare at i 96 grader luftfuktighet blev kakene myke som pannekaker så i år blir det nok fruktsalat og vanlig sjokolade kake. Innimellom savner vi julelukt som pepperkaker og julerøkelse men vi er så glad for å slippe kalde føtter at savnet blir fort borte.

Well alle våre venner vi sender dere alle en julehilsen med et lite bilde av barna på denne eksotiske øya, Vi tenker på dere når vi tar på oss badebukser, bikini og vandrer ut på vår gyldenfargete strand, vasser i sjøen på 35 grader og legger oss i skyggen av kokospalmer med iskald hvit vin i hånden stor klem fra oss alle.

Mer fra Pallas dagbok

   
01.10 Stopp karusellen, vi vil av!
21.10 God morgen, Rarotonga!
04.11 Paradis-rapport: Elskende par tatt på fersken. Den store gospeldagen
18.11 Øya hvor kvinner voldtar menn
02.12 Piiris polynesiske massasje
16.12 Så tenner vi et lys i dag, vi tenner det for glede
22.12 Jul på Rarotonga
26.12 Først og fryktløst inn i Y2K
02.01 Mia Gundersens grå soloppgang i Stillehavet
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.