Kan bli rike på Telenor-salg

Blant de som kan regne med velfylte bankkontoer i forbindelse med delprivatisering av Telenor er Fondsfinans, Goldman Sachs International og Orkla Enskilda Securities.

Tidligere er Goldman Sachs International og DnB Markets valgt av Samferdselsdepartementet og Telenor som globale tilretteleggere av hele tilbudet, mens DnB Markets og Christiania Markets har fått hovedansvaret for å tilrettelegge aksjesalget i Norge.

Det er bestemt at godtgjørelsen blir på 1,50 prosent av transaksjonsprovenyet for tilretteleggingen av transaksjonen. Av dette er 0,15 prosent en bonus som kan bli utbetalt etter en vellykket transaksjon.

Dersom det skal selges aksjer for 50 milliarder kroner betyr dette mulige inntekter for de deltagende selskapene på 750 millioner kroner.

Ansvarlige for det internasjonale aksjessalget er ( Senior Co-Lead Managers): Credit Suisse First Boston, DnB Markets, HSBC og Merrill Lynch International, mens Co-Lead Managers er Carnegie, Dresdner Kleinwort Benson, Schroders Salomon Smith Barney.

Aksjesalg i Norge mot institusjonelle investorer ledes av Fondsfinans, Goldman Sachs International, Orkla Enskilda Securities, Pareto Fonds og Sundal Collier & Co. For privatmarkedet leder First Securities og Karl Johan Fonds arbeidet, assistert av Danske Securities og Terra Fonds.

Men alle norske verdipapirforetak vil bli invitert til å selge aksjer både til institusjoner og privatpersoner.

Aksjesalg og børsnotering er planlagt å skulle skje i løpet av høsten og ikke senere enn utgangen av neste år, blant annet avhengig av markedsforholdene, heter det i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet og Telenor.

Til toppen