Kaosteori og kommersialisme på Flashforward

Flashforward konferansen åpnet i New York i går med to motpoler fra Flash-menigheten på scenen i Hammerstein Ballroom. Produktsjef i Macromedia, Kevin Lynch, pratet om utviklingen og fremtiden til Flash, mens web-guru Joshua Davis holdt et foredrag kalt "Inspiration and Application: The Untapped Geyser."

Kevin Lynch understreket betydningen av brukerkvalitet og testing. Flere designere følte seg sikkert truffet da han foretok en live test av en flashtjeneste for å studere brukerens navigering. En av hovedinvendingene mot Flash er nemlig at man altfor ofte designer for designens del og fraviker etablerte standarder og glemmer dermed brukeren.
Joshua Davis ser ut til å hente inspirasjon i å gi blaffen i etablerte standarder. I alle fall på fritiden. Vanligvis arbeider han som Senior Designer Technologist på Kioken Design her i New York, men på kveldstid driver han nettstedet Praystation.com fra kjelleren sin.


Praystation.com er et en-manns-forsker- og utviklingstjeneste. Her utvikles prosjekter og eksperimenter i moduler som publiseres med jevne mellomrom over en tidsperiode, uten storartet design eller brukervennlighet i tankene.

Kjørereglene for siten er " incubating a lifestyle, a mentality, living with anomalies (1 : deviation from the common rule : IRREGULARITY; 2 : something different, abnormal, peculiar, or not easily classified), producing work in a world that is under constant flux and change." Kaos-teori og digital tilfeldighet har blitt nevnt som to inspirasjonskilder for Joshua Davis.

Kevin Lynch oppfordret publikum til å utvide bruksområdet til Flash. Han nevnte at det allerede lages minisites i Flash til lomme-PCer, og i fremtiden mente han at man vil oppleve store spill i Flash, samt programmer med brukergrensesnitt i Flash. Publikum fikk også se en demo av Flash 5 for Mac OS 10.

Lynch representerte den kommersielle siden av konferansen mens Joshua Davis pratet inspirasjon og kunst. Det var skjorte og slips versus militærbukse og tattoveringer. Og Davis hadde mange gode poeng. Forestill deg f.eks. to nettsted der det ene viser en designers portefolio mens det andre viser eksperimentell og abstrakt kunst. Hvilken ville du besøkt igjen i fremtiden?

Davis hadde ingen svar på hvor han hentet inspirasjonen fra, men kom med en rekke hint i foredraget sitt som egentlig var en lang hjemmevideo. Han samlet på småting som han igjen brukte i eksperimenter på nettet, han programmerte arbeidene sine til å vise tilfeldig grafikk og dro på barer for å fotografere og intervjue Drag Queens.

"Life's to short for you to be normal", sa han før han gikk av scenen.

Til toppen