Kark på sjekkern hos NetCom

Telias styreformann Jan-Åke Kark vender igjen nesa mot Norge. Denne gangen er det NetCom han er interessert i.

Mandag denne uken var Jan-Åke Kark, styreformann i Telia, sammen med sin oppkjøpssjef, Michael Grant, i Oslo. I følge Aftenposten var bakgrunnen for besøket samtaler med mobilselskapet NetCom.

Det har vært samtaler mellom Telia og NetCom, hvor Kark har snakket sammen med NetComs styreformann Leif Frode Onarheim.

- Jeg kjenner Kark fra langt tilbake. Jeg har truffet Kark i den senere tid, og jeg har også diskutert NetCom med han, sier Onarheim til Aftenposten. Han sier videre til avisen at han anser det som naturlig at Telia er interessert i å se hva som skjer med NetCom.

Hvis Kark og Telia er interessert i NetCom kan det bli duket for ett realt bikkjeslagsmål om det norske mobilselskapet. TeleDanmark har nylig gitt et bud på 310 kroner per NetCom-aksje. Dette mener styret i NetCom er alt for lavt.

Det har vært viktig for styret i NetCom å skaffe flere interesserte i selskapet, for å presse prisen opp.

På Telia sin side er det viktig å skaffe seg et fotfeste i Norge. Telenor og Tormod Hermannsen sikret seg danske Sonofon, så å si rett foran nesen til Kark og Telia. Samtidig solgte Telia sitt norske datterselskap, Telia Norge, til Enitel. Dermed har Telia lite, om idet hele tatt noe, igjen i Norge.

Til toppen