Katastrofe-varsel fra Palm

Oppbremsingen i USA brer seg til alle sektorer og folk kutter ut dyrt ekstrautstyr. Nå varsler Palm at salget stuper.

Over halvparten av alle lomme-datamaskiner har en Palm Computing-logo, men det hjelper ikke. Den amerikanske økonomien har foten på bremsen, og et av de første stedene mange kutter er åpenbart dyrt ekstrautstyr. Dermed rammes Palm langt hardere enn mange av de andre IKT-selskapene i USA. Tallene fra Palm varsler også dårlig nytt for Microsoft, Compaq og de andre produsentene av lomme-PCer.

Palm la i går frem tall for sitt tredje kvartal som viser et lite overskudd på 9,3 millioner dollar etter et salg på 470 millioner dollar. Men det fikk liten oppmerksomhet. For etterpå fortalte selskapet at det går mot en stort underskudd og kutt i staben. Selskapet venter en omsetning på bare 300-315 millioner dollar i deres fjerde kvartal, et heftig fall fra de 500 millioner dollar markedet hadde forventet..

300-315 millioner dollar er godt under de 350 millioner dollar selskapet solgte for i samme kvartal i fjor.

For å lappe på problemene kutter Palm-ledelsen 15 prosent av staben, noe som tilsvarer 250 ansatte. Palm offentliggjorde resultatvarselet etter børsslutt i USA i går, men i etterbørs-handel falt aksjen til selskapet hele 36 prosent.

Til toppen