Katmai fører til prisras hos Intel

Den innledende prisen for Intels kommende Katmai-baserte prosessor, fører til at Intel senker prisen på eldre prosessorer betydelig. Men selskapet har også flere andre prosessormodeller rett rundt hjørnet.

Den innledende prisen for Intels kommende Katmai-baserte prosessor, fører til at Intel senker prisen på eldre prosessorer betydelig. Men selskapet har også flere andre prosessormodeller rett rundt hjørnet.

Ifølge The Register vil Intel i slutten av februar slippe 450 og 500 MHz-utgavene av selskapets prosessor basert på Katmai-instruksjonssettet og Slot 1-grensesnitt. Prisen for disse skal være henholdsvis 528 og 760. Disse prisene skal så senkes til henholdsvis 445 og 675 dollar den 11. april. Alle prisene som presenteres i denne artikkelen gjelder ved kjøp av 1000 enheter.

Samtidig som Intel lanserer Katmai-brikkene, vil selskapet senke prisene på de nåværende Pentium II-prosessorene.

Unntaket er 333 MHz-brikken, som trolig vil gå ut av produksjon. Denne brikken har vært spesielt populær fordi mange brukere har meldt at den oppfører seg svært pent ved overklokking. digi.no vil likevel ikke oppfordre noen til å prøve dette, da både prosessor og hovedkort kan bli skadet, og garantien gjelder selvsagt ikke i slike tilfeller.

De øvrige Pentium II-prosessorene - 350 MHz, 400 MHz og 450 MHz - vil fra slutten av februar koste henholdsvis 190, 270 og 470 dollar. De øvrige Pentium II-brikkene er allerede gått ut av produksjon.

Men Intel har flere brikker på lur. Ifølge The Register vil selskapet introdusere en 400 MHz-utgave av Celeron med Mendocino-kjerne. Samtidig vil prisen på 366 MHz-utgaven av denne prosessoren kuttes til 150 dollar. Dette gjør pris/ytelses-forholdet til Celeron enda bedre.

Mange har fortalt om at de nye Celeron-prosessorene (Mendocino) i mange tilfeller er vel så raske som vanlige Pentium II-prosessorer ved samme klokkehastighet. Intel har imidlertid ikke har brukt mye tid til å fortelle om dette. Det skyldes ikke minst at selskapet tjener mer på å selge en Pentium II-prosessor enn en Celeron-prosessor. Dette vil nå kunne endre seg, når selskapet fjerner de tregeste Pentium II-prosessorene.

Til toppen