Kjempehandel med telecom-aksjer

Da børsene i Paris og New York startet handel av France Telecom-aksjer mandag var hele ti millioner aksjer omsatt til andre kjøpere etter ti minutter og 20 millioner aksjer etter to timer.

Prisen på FT-aksjen etter en dag på børsen lå rundt 215 franske franc (FFR), mens den uoffisielt har vært handlet for FFR 210 før børsnoteringen. Omsetningsprisen lå 18 prosent over introduksjonsprisen på aksjene, som ble fatsatt av den franske regjeringen til FFR 182 for privatpersoner og FFR187 for investorer.

Den første dagen var det mange av småsparerne som solgte seg ut igjen til en gevinst på FFR 30 per aksje.

Introduksjonen på Paris-børsen betydde en enorm aktivitet, men spesielle mekanismer gjorde at handelen gikk som planlagt. France Telecom er nå det selskapet på Paris-børsen med høyest børsverdi med FFR 207 milliarder, FFR 4 milliarder over Elf Aquiatine.

Også i Italia er det stor etterspørsel etter aksjer i Telecom Italia. Etter en dag er det tegnet aksjer tilsvarende de halvannen milliarder aksjene som legges ut for salg. Rundt halvparten er satt av til småsparere.

Det foreligger ingen offisielle tall på hvor stor interessen etter aksjene er, men Total Telcom skriver tirsdag at finansdepartementet forbeholder seg retten til å øke kvoten for småsparerne om interessen blir stor.

Til toppen