Klager på portugisisk UMTS tildeling

I tråd med forventningene klager nå flere selskaper på skjønnhetskonkurransen som ble avholdt i Portugal. Telenor vil neppe bli første lisensinnehaver som ryker ut.

To av de tre forsmådde UMTS søkerne klager nå tildelingen av de portugisiske UMTS-lisensene.
Telenor ligger relativt godt an i kappløpet om en 3G-lisens i Portugal. Oniway konsortiet som Telenor deltar i er innstilt som nummer tre av i alt fire lisensinnehavere.


Nå benytter imidlertid minst to av de selskapene som ikke fikk lisens i første omgang sin anledning til å klage over vedtaket fattet av tildelingsmyndigheten ICP ( Instituto de Comunicações de Portugal ).

Søkerne er innstilt i prioritert rekkefølge med Telecel først, deretter TMN, Oniway og Optimus. Innstillingen av Optimus bak Oniway var ifølge portugisisk media noe overraskende. Det er i første rekke Optimus som derfor kan risikere å falle ut dersom en av de to klagerne Maxitel eller Jazztel får gjennomslag.

Leadcom, som franske Vivendi står bak, har enda ikke annonsert noen intensjon om å klage på avgjørelsen. En slik klage må eventuelt komme i løpet av onsdagen.

Veien for klagerne kan bli lang. Begge selskapene havnet altså bak de fire som fikk lisens og i tillegg har Optimus sagt at de ønsker å legge inn ytterligere dokumentasjon for å forsvare plassen.

Portugal hadde 5,8 millioner mobiltelefonbrukere ved utgangen av september.

Disse brukerne ringer i gjennomsnitt tre ganger om dagen og bruker gjennomsnittlig i 90 sekunder per samtale.

Til toppen